با خوردن زعفران لاغر شوید

با افزودن زعفران به برنامه غذایی در کنار تمرین های ورزشی منظم می تواند نتیجه خوبی به همراه داشته باشید

به کمک زعفران وزن کم کنید

زندگی کم‌تحرک و کاهش چشمگیر فعالیت بدنی خطر ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. در افراد کم‌تحرک، چاقی و افزایش وزن، ارتباط زیادی با گسترش بیماری‌هایی مانند پرفشاری خون، افزایش چربی‌های خون و مقاومت به انسولین دارد که جملگی عوامل خطرزای بیماری‌ها به شمار می‌روند.

چاقی عارضه‌ای عمومی است که تقریبا یک سوم مردم اغلب کشورها را متاثر کرده و معالجه‌ی این افراد هزینه‌ی بسیار بالایی به کشورها تحمیل کرده است. محققان با انجام پژوهشی تلاش کردند به این سوال پاسخ دهند که آیا شدت تمرینات ورزشی به همراه مکمل زعفران پاسخ عوامل متابولیکی و متابولیسمی متفاوتی را ایجاد می‌کند؟

پژوهش حاضر از نوع مطالعات نیمه‌تجربی با هدف کاربردی است که به منظور دست‌یابی به اهداف آن، آزمودنی‌های زن ۲۰ تا ۳۰ ساله چاق و دارای اضافه وزن وارد مطالعه شدند و از میان آن‌ها، تعداد ۴۲ نفر که دارای ویژگی‌هایی چون مبتلا نبودن به بیماری مزمن و آسیب‌دیدگی، استفاده نکردن از مکمل‌های غذایی، مواد و یا داروی‌ خاص و نیز فقدان سابقه‌ی شرکت در ورزش منظم بودند، به عنوان آزمودنی شناسایی و به عنوان نمونه در دسترس انتخاب شدند.

براساس آن چه در این مطالعه انجام شده است، آزمودنی‌ها در شش گروه تمرین تناوبی شدید، تمرین تداومی، کنترل، تمرین تناوبی شدید با مکمل زعفران، تمرین تداومی با مکمل زعفران و گروه مکمل زعفران جای گرفتند.

آزمودنی‌های گروه تمرین تناوبی به همراه عصاره روزی یک عدد کپسول حاوی ۳۰ میلی گرم عصاره زعفران به همراه پروتکل تمرین تناوبی مصرف کردند. گروه‌های تمرینی پروتکل تناوبی شدید(با مکمل و بدون مکمل) خود را (۴ وهله فعالیت ۳۰ ثانیه‌ای با حداکثر شدت و ۲ دقیقه استراحت غیرفعال) در یک مسافت ۲۰ متری که توسط سه مخروط مشخص شده بود، به مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه اجرا کردند. آزمودنی‌های گروه مکمل هر روز یک عدد کپسول ۳۰ میلی گرمی عصاره خشک شده‌ی زعفران را به مدت ۸ هفته مصرف کردند.

بر اساس آن چه در این مقاله بیان شده است، پروتکل تمرینی گروه تمرین تداومی با مکمل زعفران و دارونما، تمرین ورزشی ایروبیک در جلسات با شدت ۵۰ تا ۷۰ درصد حداکثر ضربان قلب به مدت ۳۵ تا ۶۰ دقیقه انجام شد. هر جلسه شامل گرم کردن به مدت ۱۰ دقیقه با حرکات کششی-نرمشی و ۲۰ دقیقه فعالیت اصلی ورزش هوازی به صورت ایروبیک گروهی با شدت ۵۰ درصد حداکثر ضربان قلب در هفته اول و افزایش تدریجی شدت و مدت هر جلسه به ترتیب تا ۵۰ دقیقه و تا ۷۰ و ۷۵ درصد حداکثر ضربان قلب در هفته‌ی هشتم بود. در پایان هر جلسه تمرین ۵ دقیقه به سردکردن پرداختند.

 نتایج ترکیب بدنی و آنتروپومتریکی آزمودنی‌ها نشان داد که شاخص توده بدنی و درصد چربی به عنوان مهم‌ترین متغیرها در گروه‌هایی که تحت مداخله ورزشی و زعفران قرار گرفته‌اند بهبود یافته است و در گروهی که تمرین ورزشی را به همراه مکمل زعفران دریافت کرده‌اند این بهبود، مشهود و مشخص‌تر است.

نتایج این پژوهش نشان داد میزان درصد چربی در تمامی گروه‌های تمرینی کاهش داشت و این کاهش در گروه تمرین تناوبی شدید به همراه مکمل زعفران بیشتر بود.


به زعفران حرارت مستقیم ندهید

یک متخصص فارماکوگنوزی و استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در کشورهای در حال توسعه و توسط صنعتگران از زعفران برای رنگ پارچه به مقدار زیاد استفاده می‌شود، گفت:‌ در فرهنگ عام، زعفران به عنوان مسکن، خلط‌آور، محرک جنسی و معرق، کاربرد دارد و در گزارش‌های داستان‌گونه مربوط به مناطق استوایی آسیا، از خمیری نام برده شده که مخلوطی از زعفران و چوب صندل است و این خمیر امروز همچون گذشته به صورت مرهمی آرامبخش برای پوست‌های خشک مصرف می‌شود.

دکتر محمدحسین صالحی‌سورمقی با بیان اینکه زعفران در تغذیه به عنوان معطرکننده، طعم‌دهنده و رنگ‌کننده نیز کاربرد بسیاری دارد و باعث ایجاد رنگ زرد طلایی خوش‌رنگ، بوی مطبوع و مزه‌ای خوب در غذاها می‌شود، گفت: ترکیبات زردرنگ و محلول در آب زعفران به دلیل مشتقات کروستین و ترکیبات تلخ آن پیکروکروسین و ترکیب معطر آن سافرانال است. همچنین در نخ زعفران حدود 10 درصد روغن ثابت وجود دارد که شامل اسید اولئانولیک بوده و ریبوفلاوین از دیگر ترکیبات موجود در زعفران است.

استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بهترین شیوه مصرف زعفران، آسیاب‌کردن آن است، اظهار کرد: پودر هر گیاهی با راندمان و درصد بیشتری، ترکیبات خود را آزاد می‌کند و وقتی زعفران را آسیاب و سپس استفاده می‌کنید، بیشترین بهره را از ترکیبات موجود در آن می‌برید. این متخصص فارماکوگنوزی با اشاره به اینکه نخ‌های زعفران بافت ظریفی دارند و در آب ولرم یا جوش، به‌سرعت ترکیبات موجود در آن آزاد می‌شود و به‌این‌ترتیب می‌توان بیشترین بهره را از خواص آن برد، گفت: به‌هیچ‌وجه نباید برای رنگ‌دهی بیشتر و آزاد شدن ترکیبات آن، زعفران را روی حرارت مستقیم قرار داد. کافی است که زعفران آسیاب‌شده را در یک لیوان آب جوش یا آب ولرم ریخته و برای مدت کمی آن را دم بگذارید و به اصطلاح گرما دهید. چنانچه زعفران مستقیماً در غذا ریخته شود و مدتی روی حرارت مستقیم باشد، به این ترتیب از آثار و خواص این گیاه کاسته می‌شود درحالی‌که باید برای رنگ و طعم‌دهی به غذاها زعفران در لحظه آخر ریخته شود و تحت همان گرمای غذا، حرارت ببیند تا ترکیبات موجود در آن آزاد شود.

فواید زعفران را بیشتر بشناسید

زعفران خون‌ساز است و سیستم گردش خون را بهبود می‌بخشد, معده را تقویت می‌کند و موجب شادی و خوشحالی افراد می‌شود. طبیعت زعفران از نظر طب ایرانی ایران گرم و خشک است, مهمترین خاصیت زعفران که از قدیم‌الایام از آن استفاده می‌شده است, درمان افسردگی است.

خوردن چای زعفران باعث هضم بهتر غذا می‌شود, اثر مسکن درد دارد, قاعده‌آور است همچنین زعفران دارای عطری قوی و خوش است و قوای جنسی را تقویت می‌کند.

زعفران خون‌ساز است و سیستم گردش خون را بهبود می‌بخشد, مصرف زعفران خونریزی‌های بعد از زایمان را از بین می‌برد, قوای جنسی را تقویت می‌کند, کبد را تصفیه و قوی می‌سازد, چای زعفران سرفه‌ را رفع می‌کند و اگر می‌خواهید شاد و خندان باشید، زعفران بخورید.

برای تهیه دمنوش زعفران، مقداری آب جوش، زعفران و عسل را در ظرف مناسب اضافه و مخلوط کنید, در ظرف را گذاشته و اجازه دهید مواد روی حرارت متوسط حدود 10 دقیقه به آرامی دم کشیده، سپس مخلوط به دست آمده را از صافی عبور داده و در فنجان بریزید و مصرف کنید.

همچنین می‌توانید مقداری زعفران را به قوری چای اضافه کنید و صبر کنید تا چای و زعفران حدود 10 دقیقه دم بکشند، سپس خورده شود.


خرید زعفران مطمئن و ارگانیک از فروشگاه فیروزه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × پنج =